Nincs megállás, tovább esik a dollár Percről-percre

2017. július 17. 16:34    
nyomtatás
 
A vártnál alacsonyabb amerikai inflációs adat hatására pénteken újra esett a dollár az euróval szemben, ami ma folytatódott, így 266,5 körül immár új másfél éves forintcsúcs alakult ki. Az euróval szemben közben az elmúlt napok menetelése nyomán egy fontos technikai szinthez ért az árfolyam 306-nál, ahonnan könnyen lehet, hogy elsőre vissza fog pattanni.

Alfa Trader - több mint devizakereskedés. Átlátható, közvetlen. Kérje demószámláját még ma!

Nincs megállás, tovább esik a dollár 2017.07.17 16:34

Úgy tűnik, hogy délelőtt csak egy "testcselt" mutatott be a dollár az erősödés irányába az euróval szemben 1,1470-ről 1,1440-ig, hiszen most már 1,1480 felett jár az árfolyam, ami újabb 14 havi eurócsúcs (dollármélypont). Mivel közben a forint továbbra is stabilan egyhavi csúcsánál, 306-nál álldogál az euróval szemben, így a dollár/forint kurzus 266,5-ig bukott, ami új másfél éves forintcsúcsot jelent.

Még két évig hiába vársz kamatemelésre Magyarországon 2017.07.17 16:30

Leghamarabb 2019-ben jöhet az első kamatemelés a Magyar Nemzeti Banktól - véli a Portfolio 11 elemű elemzői konszenzusában részt vevő 7 szakértő, sőt többek szerint az sem teljesen kizárt, hogy még további monetáris lazítás jön. Ennek lehetőségét egyébként a múlt havi jegybanki kamatdöntési közlemény is megpendítette, így több elemző akkori értékelése szerint váratlanul laza hangvételűre sikerült a kommüniké. Erre egyébként lehet, hogy holnap is szükség lesz, mert a forint újra beerősödött.

tovább a cikkhez...

Másfél éves csúcsra húzták a forintot 2017.07.17 08:50

Amint megírtuk pénteken: júniusban éves bázison 1,6%-kal emelkedtek a fogyasztói árak az Egyesült Államokban, ezzel pedig immár negyedik egymást követő hónapja csökken az éves mutató értéke. Ez pedig korlátozza a Fed kamatemelési mozgásterét is, így nem véletlen, hogy pénteken újra esett a dollár. Az euróval szemben 1,14 körülről 1,1460-ig süllyedt az árfolyam, ma reggel is itt jár a kereskedés. Ez azt jelenti, hogy bő egy éves csúcs közelében jár az árfolyam. Azzal, hogy az európai integráció mélyülésével kapcsolatban egyre határozottabb jelzések érkeznek német-francia részről, lehet még bőven tartalék az euró erősödési folyamatában.

2017.07.16 15:06 Merkel: megváltozott a véleményem az EU-ról

Másfél éves csúcsra húzták a forintot

Mivel az euróval szemben trendszerűen gyengül a dollár, és ennek súlya kétharmados a dollárindexben, így nem véletlen, hogy a dollárindex is újabb mélységekbe bukik: 95 közelében egyéves mélyponton jár az index.

Másfél éves csúcsra húzták a forintot

A forintnak jót tettek azok a jelzések, melyek szerint az EKB csak nagyon lassan fog majd haladni az eszközvásárlási program visszafogásával (a friss elemzői felmérések szerint várhatóan csak a szeptemberi ülésen jelzik ezt a tervet és ténylegesen csak jövő év elején kezdik visszafogni a vásárlásokat), illetve az alacsony amerikai infláció miatt a Fedet sem sürgeti semmi a kamatemelésekkel. Ez látszik az euróval szembeni árfolyamon: 308,5 körülről péntek estére már 306 közelébe erősödött a forint, ami egyhavi forintcsúcs, de amint látszik, itt húzódik a berajzolt szűkülő háromszög alsó szára, így esélyes, hogy ezen első körben nem tud átjutni a forint.

Másfél éves csúcsra húzták a forintot

A forint euróval szembeni erősödése és a dollár gyengélkedése együtt oda vezetett, hogy a dollárral szemben 266-ig jutott a forint, ami másfél éves csúcsnak számít. Technikailag egyelőre semmi sem állja útját a forint dollárral szembeni további erősödésének, de az irány nyilván a két másik devizakeresztben dől majd el (euró/dollár és euró/forint).

Másfél éves csúcsra húzták a forintot

Amint ma reggel közzétett e heti makronaptárunk mutatja: július közepén kevés makroadatra kell figyelnünk, de a keddi MNB-döntésre, illetve főként a csütörtöki EKB-jelzésekre azért mégis érdemes koncentrálni.

Másfél éves csúcsra húzták a forintot

Címlapkép forrása: MTVA bizományosi Róla László

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk

F?rum
 
 
X
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...

Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
Állásajánlatok
Szerkesztő - újságíró
 
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
Prémium