Rátett még egy lapáttal a forint este Percről-percre

2017. augusztus 11. 21:15    
nyomtatás
 
Miközben mindenki egy amerikai-koreai háborútól fél, a devizapiacon viszonylagos nyugalom honol. A hét elején a japán jen és a svájci frank árfolyamában látszott a kockázatkerülés, az elemzők szerint egy még komolyabb feszültségből a dollár is profitálhatna. A pénteki nap második felében az amerikai inflációs adat hozott mozgást a piacra, a forint pedig 305 alá erősödött.

Alfa Trader - több mint devizakereskedés. Átlátható, közvetlen. Kérje demószámláját még ma!

Egész nap erősödött a forint 2017.08.11 21:15

A forint szinte egész nap erősödött az euróval szemben, este sem volt megállás, így stabilan a 305-ös szint alá került a jegyzés.

Tovább húzták a forintot 2017.08.11 15:17

Mostanra 304,9 környékére erősödött a forint az euróval szemben, ez már 0,3%-kal alacsonyabb a tegnapi jegyzésnél. A dollár esésével párhuzamosan ez azt jelenti, hogy a dollár-forint árfolyam 258,3-ig süllyedt.

Bezzeg a forintnak jól megy 2017.08.11 14:41

Az utóbbi hetekben már megszokhattuk, hogy ha az euró erősödik a dollárral szemben, akkor a forintnak is jobban megy, ugyanezt látjuk most is. A magyar deviza hirtelen 0,2%-ot erősödött az euróval szemben, így már a 305-öt közelíti az árfolyam.

Lejtőre került a dollár 2017.08.11 14:40

Az inflációs adat megjelenése után hirtelen majdnem fél százalékot esett a dollár az euróval szemben, így már 1,1824-nél jár a keresztárfolyam.

Alig éledezik az infláció Amerikában, megütötték a dollárt 2017.08.11 14:38

Az előzetesen várt 1,8 százalék helyett csak 1,7 százalék volt az infláció júliusban az Egyesült Államokban. Ez pedig ismét a Fed óvatosságát támaszthatja alá, nem is véletlen, hogy hirtelen megütötték a dollárt a hírre.

tovább a cikkhez...

Megint alulteljesít a zloty 2017.08.11 13:10

A lengyel zloty már 0,3%-kal gyengült az euróval szemben, mivel a piac arra számít, hogy tovább romolhatnak a kapcsolatok az EU-val. Egy hét alatt 1,1 százalékos gyengülést mutatott a lengyel deviza, az év eleje óta azonban még mindig 2,6%-os erősödésben van.

Nincs tartós iránya a forintnak 2017.08.11 13:08

A nap első felében már többször váltott irányt a forint, most éppen 305,44-nél jár az árfolyam, ami 0,1 százalékos forinterősödést jelent tegnaphoz képest. Délelőtt 306 közelében is járt a jegyzés, onnan sikerült most visszakapaszkodni. A dollár most 259,64 forintba kerül.

A devizapiacot még nem borította be a háború réme 2017.08.11 08:23

Péntek reggel a forint 305,6-nál járt az euróval szemben, ez gyakorlatilag megegyezett a csütörtök esti árfolyammal. A dollár közben 259,86 forintba kerül, míg a svájci frank 270-nél jár. A fentiekből is az látszik, hogy egyelőre nincs komolyabb irány a piacokon, hiszen az euró-forint az elmúlt napokban visszakúszott 305 fölé, majd onnan alig mozdul, míg a dollár-forint 260-nál ragadt be.

A devizapiacot még nem borította be a háború réme

Egyelőre a feltörekvő piacokon sincsenek komoly kilengések, a forint régiós versenytársai közül a lengyel zloty és a cseh korona is stagnálással kezdték a pénteki napot. Közben az orosz rubel 0,2 százalékkal gyengült a dollárral szemben, a török líra 0,15%-ot veszített, míg a dél-afrikai rand 0,2 százalékos erősödéssel kezdett. Az elemzők várakozásai szerint ha tovább éleződik a helyzet az USA és Észak-Korea között, akkor annak elsősorban a nyersanyagdevizák lehetnek a vesztesei. Részben emiatt tegnap este már több mint 2 százalékot esett az olaj, ennek tudható most be a rubel gyengülése is.

Egyelőre a dollár piacán sincs komoly változás, minimálisan próbál tovább erősödni az amerikai deviza. A péntek reggeli 1,1765 körüli árfolyam 0,1 százalékos dollárerősödést jelent csütörtökhöz képest. Közben a japán jen stagnálással kezdett, és az angol font is alig mozdult. A szakértők szerint ha valóban háború robbanna ki az USA és Észak-Korea között, akkor annak a dollár lehetne a nyertese a fejlett devizák közül. Ha azonban sikerül elkerülni a komolyabb konfliktust, akkor hosszabb távon még mindig inkább gyengülés várható az amerikai devizától.

A devizapiacot még nem borította be a háború réme

A ma magjelenő makroadatok közül főleg az inflációs statisztikára lesz érdemes figyelni, a nap első felében Európából, majd magyar idő szerint délután a tengerentúlról is jön a friss adat. Emellett két Fed-döntéshozó is megszólal, vagyis megint felerősödhetnek a jegybanki hírek a hétvége előtt.

A címlapkép forrása: MTI/Bizományosi, Róla László

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk

F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...

Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
Állásajánlatok
Szerkesztő - újságíró
 
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium