Előfizetői tartalom

Trump dönthet a dollár sorsáról

Portfolio
Enyhén gyengülő pályán halad a dollár az euróval szemben két hete és egy fontos technikai szinten is túljutott ez a gyengülés, így ebből a szempontból is érdekes, hogy lesz-e kommunikációs folytatása Donald Trump új amerikai elnök "túl erős a dollár" üzenetének a mai beiktatási beszédben. A ceremónia magyar idő szerint este 6-kor kezdődik, így világszerte kiváró hangulat a jellemző a pénz- és tőkepiacokon. Ezt a kivárást felerősíti, hogy más lényeges makroadat ma nem jelenik meg.

Amint külön is megírtuk: évtizedes washingtoni gazdaságpolitikai felfogást "rúgott fel" azzal Donald Trump, hogy egy hete egy interjúban a túl erős dollár amerikai gazdaságot romboló hatására tett megjegyzést. Azóta a dollár kicsit tovább gyengült a főbb devizákkal szemben, az euró ellenében ez azt jelentette, hogy az 50 napos mozgóátlag és a berajzolt csökkenő trendvonal...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés