Előfizetői tartalom

Újra esik az euró, menekülnek az olajból

Portfolio
A hétfői és főként a keddi javuló nemzetközi befektetői hangulat ma egyértelműen megfordult a nemzetközi pénz- és tőkepiacokon: a délelőtti lemorzsolódást a délutáni órákban fokozódó gyengülés követett a vezető fejlett részvénypiacokon, a romló hangulat újra euróesést (dollárerősödést) okozott, ez pedig a nyersanyagpiacokon már-már a múlt hetihez hasonló mértékű eséseket okozott. Főként az olajpiac szenved, de a múlt heti "főszereplő" ezüstpiacon, emiatt pedig az aranypiacon is egyértelműen az eladóké a főszerep. A forint a romló hangulatban a gyengülés felé fordult, amit egyébként már az is táplált, hogy a lengyel jegybank váratlanul kamatot emelt, ez pedig a térségen belüli devizapiaci pozíciókban a forint eladási/zloty vételi pozíciók nyitására sarkallhatok egyes befektetőket.

Kapcsolódó cikkünk2011.05.11Meglepetésre emelt a lengyel jegybank - Megrántották a zloty-tA múlt héten látott nagymértékű nyersanyagpiaci esés után hétfőn és kedden határozott emelkedés mutatkozott, de az eurózóna perifériájához tartozó országokkal kapcsolatos szerteágazó aggodalmak miatt ma újra erősödni tudott - főként a délutáni órákban - a dollár, ez pedig...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés