Előfizetői tartalom

Megállt a forintesés, kis hozamemelkedés a kötvénypiacon

Portfolio
Bár kifejezetten jó a hangulat a nemzetközi pénz- és tõkepiacokon azt követõen is, hogy tegnap Ben Bernanke kongresszusi meghallgatásán tisztábbá tette a képet az eszközvásárlási program sorsát illetõen, de ez a forinton csak tegnap segített. Ma délelõtt újra esni kezdett, mivel további információk jelentek meg a kormány devizahiteleseknek szánt újabb mentõcsomagjáról (az árfolyamváltozásból eredõ problémákat is "kezelné" a terv). Ezek még inkább fokozzák a befektetõk óvatosságát, ami jól látszik abban, hogy a forint esésbe váltott, az OTP Bank árfolyama pedig zuhanásba. Az euró jegyzései kora délután átmenetileg 295,5-ig emelkedtek a bankközi piacon, ami másfél hetes forintmélypontot jelentett. Innen azonban délután némi forinterősödés indult. Az állampapírok másodpiacán nincs nagy feszültség, legtalábbis a hozamok csak mérsékelten emelkedtek.

2013. július 18. 15:03 Megosztás Megállt a forintesés, kis hozamemelkedés a kötvénypiacon Határozottan javulni kezdett a vezető részvénypiacokon a hangulat az amerikai piacnyitáshoz közeledve, az S&P500 könnyen lehet, hogy ma új történelmi csúcsra...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés