Előfizetői tartalom

Egyértelműen sikeresek lettek a mai magyar kötvényaukciók (2.)

Portfolio
Az eurózóna adósságválsága miatti széleskörű piaci aggodalmak mellett is intenzív vételi érdeklődés (120,9 milliárd forintos) mutatkozott a mai magyar államkötvény aukciókon, amelyek láttán jóval a meghirdetett mennyiség (45 milliárd forint) felett tudott eladni papírokat az Államadósság Kezelő Központ (60 milliárd forint), ráadásul a két héttel ezelőttinél is érdemben (5-16 bázisponttal) alacsonyabb hozamszintek mellett.

Az egyértelmű sikerben legalább három tényezőnek fontos szerepe lehetett: 1.) a kormány a jelek szerint komolyan gondolja a jegybanktörvény megfelelő tartalmú és gyors módosítását, így az EU/IMF-tárgyalások megkezdését, ez pedig erősíti az állampapírpiac vételi oldalát. 2.) ugyanehhez járulhatott hozzá a héten megjelent, várt alatti inflációs adat is, ami közép...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés