Előfizetői tartalom

Befulladt a 3 éves magyar kötvényaukció

Portfolio
A 15 milliárdos keretösszeggel meghirdetett 3 éves magyar államkötvény aukcióra mindössze 6,9 milliárd forintnyi vételi ajánlat érkezett ma, ezért az Államadósság Kezelő Központ úgy döntött, hogy inkább egyetlen fillérnyit sem ad el ebből a papírból. Ezt azért is tehette meg, mert közben a két másik (5 és 10 éves) kötvényünkre intenzív volt a vételi érdeklődés, így a ráemelésekkel végül közel annyi forrást tudott bevonni a két papírból már délelőtt (34,5 milliárdot), mint amennyit a háromból összesen akart (40 milliárd). Aztán a délutáni tendereken még néhány milliárd forintnyi forrást szintén sikerült bevonni.

Az ÁKK ma a 2020/C papírból 15 milliárd forintnyit hirdetett meg a délelőtti aukción értékesítésre, de végül csak 6,9 milliárd forintnyi vételi ajánlat érkezett be és ezt látva az ÁKK végülis egyetlen fillérnyit sem fogadott el. A két másik kötvénynél viszont az intenzív érdeklődés mellett a meghirdetettnél több kötvényt értékesített. A 2022/B sorozatból...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés