Te jó ég! - Kinek árthatott a forint, hogy így megütötték?

2017. március 10. 17:40    
nyomtatás
 
Péntek reggel még alig mozdul a forint az euróval szemben, miközben a feltörekvő piacokon többnyire jó volt a hangulat, a török líra például több mint fél százalékot erősödött. Azt követően viszont, hogy felemás adatokat publikáltak az amerikai munkaerőpiacról, érdemi forintgyengülés kezdődött, így jelenleg az euróval szembeni jegyzés 313 közelében jár. Utoljára tavaly decemberben volt ennyire gyenge a hazai fizetőeszköz.

Alfa Trader - több mint devizakereskedés. Átlátható, közvetlen. Kérje demószámláját még ma!


Péntek reggel még 311,9-nél járt a forint az euróval szemben, amely csupán 0,05 százalékos gyengülést jelentett a csütörtök esti szinthez képest. Azt követően viszont, hogy kiderült, februárban 235 ezer új munkahely keletkezett az Egyesült Államokban a mezőgazdaságon kívüli szektorokban, míg a várakozások 220 ezer munkahelyről szóltak, érdemi forintgyengülés kezdődött.

Jelenleg az euróval szembeni jegyzés már 313 közelében jár, amely közel 0,4 százalékos forintgyengülésnek felel meg. Ez egyben azt is jelenti, hogy tavaly december óta nem volt annyira gyenge a hazai fizetőeszköz, mint péntek késő délután.

Te jó ég! - Kinek árthatott a forint, hogy így megütötték?


Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk

F?rum
 
 
X
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...

Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírRovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
Prémium