Előfizetői tartalom

Te jó ég! - Kinek árthatott a forint, hogy így megütötték?

Portfolio
Péntek reggel még alig mozdul a forint az euróval szemben, miközben a feltörekvő piacokon többnyire jó volt a hangulat, a török líra például több mint fél százalékot erősödött. Azt követően viszont, hogy felemás adatokat publikáltak az amerikai munkaerőpiacról, érdemi forintgyengülés kezdődött, így jelenleg az euróval szembeni jegyzés 313 közelében jár. Utoljára tavaly decemberben volt ennyire gyenge a hazai fizetőeszköz.

Péntek reggel még 311,9-nél járt a forint az euróval szemben, amely csupán 0,05 százalékos gyengülést jelentett a csütörtök esti szinthez képest. Azt követően viszont, hogy kiderült, februárban 235 ezer új munkahely keletkezett az Egyesült Államokban a mezőgazdaságon kívüli szektorokban, míg a várakozások 220 ezer munkahelyről szóltak, érdemi forintgyengülés kezdődött....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés