Előfizetői tartalom

Választások után 100 nappal - várakozások és tények

Portfolio
A Portfolio.hu március elején végzett felmérést az alapkezelők és az elemzők körében arról, hogy az egyes lehetséges kimenetelek esetén milyen BUX értékre számítanak a választásokat követő 100. napon. A szakértők által adott előrejelzések átlaga az MSZP-SZDSZ koalíció megvalósulása esetén 8,741 pontos értéket feltételezett. Ezzel szemben tegnap, a 100.nap végén a BUX 7,031 ponton zárt, ami közel 20%-os várakozásoktól való elmaradást képvisel. A várakozásoktól lényegesen elmaradó BUX érték két tényezőre vezethető vissza; (1) a nemzetközi piacokon tapasztalható bessz, (2) populáris kampányígéretek kényszerpályára vitték a kormányt gáz- és gyógyszerár ügyben.

Márciusi felmérésünk (Felmérésünkben nem a kormányalakulást követő, hanem a választások második fordulóját követő 100. napról volt szó.) A felérésünkben három lehetséges kimenetel mellett kellett megfogalmazni a piaci szereplőknek a várható BUX alakulást. A lehetséges kimenetelek közül végül a tőzsde szempontjából az elvileg legkedvezőbb következett...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés