Előfizetői tartalom

Rába: csalódás profit warninggal fűszerezve

Portfolio
Feltehetően a gyorsjelentés szezon egyik legnagyobb csalódását a Rába gyorsjelentése képviseli. A társaság a 150 m Ft-os veszteséget tartalmazó piaci várakozással szemben, a legpesszimistább elemző által becsültnél is nagyobb, 825 m Ft-os veszteséget ért el. A rossz teljesítmény okai között az autóipari recesszió, a forint erősödése, az iráni piacon kieső bevétel és a futómű üzletág további veszteséges gazdálkodása említhető. A menedzsment által megfogalmazott kilátások szerint a negyedik negyedévben sem lehet a gazdálkodási folyamatok javulására számítani, azaz veszteséges lesz a társaság. Ennek megfelelően új hatékonyság javító program indul a társaságnál.

A drámai veszteség okai: 1., Csökkenő árbevétel Talán még a leginkább elfogadható tényező. Az árbevétel visszaesés mögött ugyanis az amerikai és a nyugat-európai piacon az átlagnak megfelelő, vagy azt valamivel meghaladó teljesítmény áll. Az iráni álom pedig szerte foszlott, ennek okai egyelőre nem ismertek, de a múlt év végére a Rába legnagyobb piacává...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés