Előfizetői tartalom

1 milliárd dollár az elemzők miatt - fizetnek a brókercégek

Portfolio
10 Wall Street-i befektetési bank összesen körülbelül 1 milliárd dollárt fizet büntetésként, hogy lezárják a félrevezető elemzői ajánlások miatt kirobbant botrányt - írja a Bloomberg. Mint ismeretes a nagy tőzsdei fellendülés múlásával folyamatosan robbantak ki a botrányok a félrevezető elemzői ajánlások miatt, amelyek sokszor nem az ügyfelek korrekt tájékoztatását, hanem befektetési banki ügyletek elnyerését szolgálták.

1 milliárd dolláros összeg egy része független elemző cégek támogatását szolgálja. Az ügyben érintett a Citigroup, a Morgan Stanley, a Merrill Lynch, a J.P. Morgan Chase, a Goldman Sachs, a Credit Suisse First Boston, a Bear Stearns, a Deutsche Bank, a UBS Paine Webber és a Lehman Brothers. A legmagasabb összeget a Citigroupnak kell fizetnie, akinek Jack Grubman "ámokfutása" 300...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés