Előfizetői tartalom

Globus - amit csak az Elsnerről tudni lehet (2.)

Portfolio
Az Elsner Polen az elsõ külföldi akvizíció a Globus életében, amellyel a társaság a teljes magyar hûtõkapacitás 30-40%-át lefedő közel 80,000 tonnás kapacitását a 4 Elsner-gyár közel 40 ezer tonnás mélyhûtõkapacitásával egészíti ki. A lengyel társaság vételára 5.050 millió euróra tehető, a Globus egy évvel ezelõtt 3.150 millió euró értéket állapított meg az átvilágításnál, azonban a jelenlegi ár kifizetésénél elfogadta az osztrák Raiffeisen leánybank 1.9 millió eurós beinvesztálását, amely jelentõs technológiai fejlesztések forrásaként szolgált. Az osztrák leánybank az általános profiltisztítás jegyében szállt ki az Elsnerből, amely sikeres vállalatok értékesítését is magába foglalja.

A Globus akvizíciós stratégiája közepes vállalatok feljavítására épül a know-how és a márkanevek kihasználásával. Az Elsner-ügylet kapcsán a magyar társaság termelési struktúrájához, technológiai hátteréhez igazodó, a magyar mezõgazdasághoz, a hazai étkezési szokásokhoz hasonló kultúrával rendelkező vállalatot vásárolt fel A lengyel vállalat versenyképes...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés