Előfizetői tartalom

Mezőgép: javuló eredmény - optimista menedzsment

Portfolio
Árbevétel és üzemi eredmény szintjén kedvező folyamatok jelentkeznek a Mezőgép gazdálkodásában. A tavalyi év gyenge eredményeiért részben felelős alacsony volumenű General Motor megrendelések növekedtek. Közvetlen és közvetett költségek terén is hatékonyságjavulás jelentkezik. Mindazonáltal a pénzügyi tételek között megugrott árfolyamveszteség miatt az idei évre tervezett 900 m Ft-os nyereségből az első negyedévben mindössze 109 m Ft teljesült. Megítélésünk szerint a gyorsjelentés nem indokol egyelőre jelentősebb változást a részvények árfolyamát illetően; a menedzsment terv teljesülése esetén is 12-es P/E-n forog a részvény, mely távolról sem tekinthető átlagon alulinak az iparágban. A menedzsment a jövőt illetően az eredményesség számottevő javulásával számol.

Két területen is pozitív változások következtek be az értékesítés vonatkozásában. A General Motors CVT projektjének keretén belül lehívott rendelésállomány a tavalyi év csalódást keltő időszaka után normalizálódott. A társaság legnagyobb egyedi megrendelése a CVT projekthez kapcsolódik, így kulcskérdés volt a lehívási szint emelése. Másrészt beindult az emelőkosaras...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés