Előfizetői tartalom

Visszaeső beruházások

Portfolio
A nemzetgazdasági beruházások volumene - az előzetes számítások alapján - szezonális korrekciók nélkül 1,2%-kal csökkent az előző év azonos időszakához viszonyítva. Az előző negyedévhez képest - a szezonálisan kiigazított index szerint - a nemzetgazdasági beruházások mértéke 1,9%-kal esett vissza. A 2003. I. negyedévi beruházások teljesítményértéke 472 milliárd forint volt - áll a KSH közleményében. Legutóbb 1996-ban fordult elő, hogy a beruházások mértéke csökkenjen. Ugyanakkor az idei évre az 1. negyedéves adatból még nem lehet messzemenő következtetéseket levonni.

Az I. negyedévben az éves beruházási tevékenységnek rendszerint csak egynyolcadát valósítják meg – idén az I. negyedévben a múlt év azonos időszakához képest 1,2%-kal, ezen belül – az építési beruházások 1,6%-kal estek vissza, elsősorban a rendkívül kedvezőtlen időjárás következményeként.A legnagyobb arányú 38%-os csökkenés – a közigazgatás, védelem, kötelező...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés