Előfizetői tartalom

Veszik a lemaradót, adják a vezetőt - ideje nyaralni menni (Vakmajom)

Portfolio
Az indexek újra nem mutatják jól a piac belsejét: ez a mostani Nasdaq-Russel felfelé kitörés nem halt be, de nem hozta azt svungot egyedi részvényben, mint korábban. Március óta először volt számos behalt felfelé kitörés, nem lehetett jól keresni a mégoly szelektív vétellel, hiszen sok részvényből veszteséggel kellett kistoppolódni. A indexeken csak egy "szokásos" korrekció látszik az emelkedő trendben, de ezalatt a vezetőkben rég látott károk keletkeztek, 20-30%-os esés is előfordult pár nap alatt, nagy forgalom mellett. Sok vezető szektorban több hónap, vagy akár egy év nagy emelkedése után elgyengülés, kifulladás, vagy egyenesen rövidtávú trendforduló látszik - eltérő persze, hogy melyikben micsoda. Internet, biotech, távközlés, hálózatépítők, jelzáloghitelezés, házépítők, generikus gyógyszergyártók, egészégügy-menedzsment - ha ezek az október/március óta vezető szektorok nem viszik tovább a piac egészét, márpedig a jelek szerint a zömük nem tudja úgy, ahogy eddig, akkor micsoda? A lemaradókba átrotálhatnak az intézmények, akár új csúcsra is vihetik az ezeket tömörítő indexeket, mutatkozik is erre törekvés, hiszen a tech helyett elkezdték venni az energiát meg a ciklikusokat. Ezekre a szektorokra azonban az a jellemző, hogy ritkán alakul ki bennük tartós és jól követhető trend. Valamikor nyaralni is kell menni, miért ne most?

AZ INDEXEKBE NEHÉZ BELEKÖTNI. Összességében a vezető indexek mozgásába még mindig nem lehet belekötni. Nasdaq: a kitörés egyelőre nem halt be, nem esett vissza az index 1685 alá, ez eddig csak korrekció, ami megállt a támaszon. Csak akkor van gond, ha innen nem felfelé megy az index, ahogy eddig tette minden korrekció után március dereka óta, hanem lefelé.Egyelőre a Russel...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés