Előfizetői tartalom

Kevesebb halott, kevesebb csecsemő

Portfolio
A Központi Statisztikai Hivatal tájékoztatása szerint az év első négy hónapjában csökkent a házasságkötések száma, némileg kevesebb gyermek született, de a halálozások száma is elmaradt az egy évvel korábbitól. A népességcsökkenés üteme alacsonyabb volt, mint az elmúlt év január-áprilisban mért érték. Április végén a nemzetközi vándorlás becsült értékeit is figyelembe véve Magyarország lélekszáma 10 millió 106 ezer fő volt.

A KSH előzetes adatai szerint 2004 első négy hónapjában mintegy 8500 házasságot kötöttek, közel 30 300 gyermek született, és csaknem 47 000 lakos hunyt el. A házasságkötések száma mintegy 5 százalékkal, a születéseké pedig alig 1 százalékkal maradt el az egy évvel korábbitól. Ez számszerűen 430-cal kevesebb esküvőt és 260-nal kevesebb újszülöttet jelentett 2003 január-áprilishoz...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés