Előfizetői tartalom

Amikor 5 mrd USD egyben távozik az alapból...

Portfolio
A Janus Capital Group, az amerikai piac egyik legnagyobb alapkezelő társasága tegnap piaczárás után jelentette be, hogy egyik ügyfele 5 mrd USD befektetés kíván kivonni az alapjaiból. A kezelt vagyon az elmúlt három évben már 300 mrd USD-ről 150 mrd USD-re esett vissza. A tőke kivonás az amerikai befektetési alapokból a tavaly kirobbant botránysorozattal indult meg, s a folyamatra értelemszerűen a kevésbé attraktív teljesítmények is rásegítettek.

A Janus sem maradt érintetlen a befektetési alapokat megrázó botránysorozatban. A társaság 226 m USD-t fizetett büntetésként a befektetési tranzakciók időzítésével kapcsolatban elkövetett szabálytalanságokért. Az 5 mrd USD tervezett kivonását egy intézményi ügyfél jelezte a Janus számára, mely saját igazgatósági jóváhagyásra vár. Az igazgatóság egyetértése esetén...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés