Előfizetői tartalom

Újra megy az AH - Mi állhat a spekuláció mögött?

Portfolio
Emelkedik az Antenna Hungária. A műsorterjesztő ma nagy forgalom mellett 3,300 forint fölé emelkedett. A papír árfolyama jelenleg áprilisi csúcsa körül mozog, ismét beindult a jól ismert spekuláció, amelynek hátterében rendszeresen két dolog szokott állni: a privatizáció vagy a Vodafone csomag. Más tényező az EDR-en kívül nem nagyon szokott okozni nagymértékű árfolyamemelkedést. Az áprilisi árfolyamemelkedést alapvetően privatizációs plelykák okozták, míg a júliusban egy EDR-Vodafone mix okozott piaci élénkülést. Milyen tényezők állhatnak az emelkedés hátterében?

Kezdjük a könnyebbel: Vodafone csomag. A piac már immár tényként fogadja el, hogy az Antenna Hungária a Vodafone Magyarországban meglévő 12.1%-os csomagjának tárgyában előrehaladott tárgyalások folynak a Vodafone-nal. Nagyjából tényként fogadja el azt is a piac, hogy a csomag vételár meghaladhatja a 17.6 milliárd forintot. Egy dolog nem tény: nincs végső megállapodás....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés