Előfizetői tartalom

Nagyüzem vasárnap Gyurcsánynál - nagymértékű átszervezések a személyes meghallgatások után?

Portfolio
Vasárnap reggel nyolctól este nyolcig nagyüzem lesz majd Gyurcsány Ferencnél. A kijelölt miniszterelnök ugyanis óránként fogadja majd a minisztereket, akik arra kapnak lehetőséget, hogy a 2005-ös költségvetéssel kapcsolatban egyeztessék terveiket a leendő kormányfővel - értesült Népszabadság. A Magyar Nemzet információ szerint a kormányfőjelölt több minisztérium feldarabolását és tömeges elbocsátásokat indíthat el a kormány szerkezeti átalakítására vonatkozó terveinek egyik változata szerint. Elképzelhető, hogy saját tárcájának megszűntetésén kívül feldarabolásra kerül a földművelésügyi és a belügyi tárca is.

A vasárnapi találkozón a Népszabadság információi szerint várhatóan Gyurcsány társaságában lesz majd Draskovics Tibor pénzügyminiszter és Kiss Péter kancelláriaminiszter is. A meghallgatások célja az lehet, hogy a jövő évi költségvetési kérdésekről ne egyedül a PM szava legyen meghatározó, illetve az egyes tárcákon belüli megtakarítások ne kizárólag főosztályvezetői...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés