Ha sokallod az ügyvédek óradíját, ezzel az emberrel ne akarj beszélni a bankban

2017. október 12. 14:14    
nyomtatás
 
A top vállalati ügyvédek óradíjának közel kétszeresét kérné el a Morgan Stanley azoktól, akik részvényelemzőivel beszélgetnének a jövőben - írja a Bloomberg.


Az amerikai nagybank a tervek szerint 2500 dollárt kérne el a részvényelemzőivel való privát beszélgetésért az ügyfeleitől, miközben egy nagyobb presztízzsel bíró brit vállalati ügyvédi iroda is nagyjából 1450 dolláros órabérrel dolgozik.

Egyes banki források szerint a Morgan Stanley kisebb ügyfeleitől is 25 ezer dollárt kérne el évente 5 felhasználói alapcsomagért a részvényelemzésekhez, emellett az árban még benne van 5 órányi konzultáció is az elemzői gárdával.

Mindennek persze köze van a januárban életbe lépő új EU-s szabályokhoz, a MiFID 2. többek között előírja, hogy a befektetési elemzésekért és tanácsadásért külön díjat számítsanak fel a bankok és más elemzőházak. Vannak közöttük olyanok, akik bizonyos elemzéseiket ingyen hozzáférhetővé tennék, de sok bank még nem döntötte el, melyik irányba megy.

Az elemzések díjának meghatározása azért is fontos kérdés a bankoknál, mivel a McKInsey becslései szerint az elemzéseket eddig kvázi ingyen kapó ügyfelek több mint egymilliárd dollárral vághatják vissza az erre a célra allokált büdzséjüket.

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...

Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
 
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium