Előfizetői tartalom

Hátat fordított a magyar részvénypiacnak az óriás

Portfolio
Nem bírták tovább a nagyobb alapkezelők, februárban jelentősen csökkent a régiós alapok hazai kitettsége. A Portfolio.hu gyűjtése szerint a portfóliókban semleges súlyozáson vagyunk a 2,4%-os átlagos kitettséggel, miközben egy hónapja még 3%-on álltunk. A nagyobb eladók között ott volt Nevsky, az Union Investment és a Handelsbanken, viszont a legfájóbb, hogy a Baring is kiszállt a játszmából. Januárban még a portfóliójuk 3,8%-a volt magyar részvényekben, most viszont nem találtunk kimutatható értéket. Ezzel együtt már csak két szereplő optimistább az átlagnál, a Blackrock-ban és a Templeton-ban lehet még bízni. Nélkülük nincs sok remény, annál is inkább, mert az általunk követett 19 alapból 7 alapnál nincs magyar részvény a portfólióban.

Helyben maradtunk A januári nagyobb felpattanást követően a régiós feltörekvő részvénypiacokon nem volt túl jó a hangulat, a török piac kivételével havi szinten az összes piac esett. A törökök havi összehasonlításban 0,7 százalékos pluszt tudtak felmutatni, amivel alaposan felülteljesítették a régiós rivális országokat. A legnagyobb zuhanással az orosz tőzsde zárt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés