Előfizetői tartalom

Meglepő fordulat - A kisebb alapok is annyi pénzt kezeltek, mint a nagyok

Portfolio
Érdekes adatok derültek ki a hedge fund piac tavalyi teljesítményéről. A kisebb vagy induló hedge fundok tavaly majdnem annyi pénzt vonzottak be magukhoz, mint a piacon már régóta jelenlevő társaik. Míg 2013-ban a piacra áramló új tőke 37%-át tudták begyűjteni, addig 2014-ben ez az arány már közel 50% volt - írja a The Wall Street Journal.

Azok a kisebb alapkezelők, amelyek 5 milliárd dollárnál kevesebb vagyont kezelnek a hedge fund alapokba érkező 76,4 milliárd dollárnyi friss tőkének mintegy felét vonzották be magukhoz tavaly, szemben a 2013-as 37%-kal. Természetesen ez nem jelenti azt, hogy a befektetők elpártoltak volna a nagyobb szereplőktől. Az egyik legnagyobb hegdge fund, az Och-Ziff Capital például tovább...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés