Milliárdok sorsáról döntenek minden nap, miközben kevesebb fizetést kaphatnak

2017. december 6. 08:45    
nyomtatás
 
Várhatóan kevesebb fizetéssel kell megbarátkozniuk a vagyonkezelőknek 2018-ban, az emelkedő költségek és az olcsóbb passzívan kezelt alapok látványos térnyerése miatt 7%-os bércsökkenésre számíthatnak - írja a Bloomberg a Greenwich Associates adataira hivatkozva.


A tanácsadó cég elemzése szerint bár idén az alapkezelői bérek mintegy 7%-kal emelkedtek, a technológiai költségek folyamatos növekedése, valamint az indexkövető alapok és ETF-ek térnyerése miatt jövőre kemény bértárgyalásokra számíthatnak a portfóliómenedzserek.

A tanulmány kitér arra is, hogy a részvényeket kezelő vagyonkezelők átlagban jobban keresnek a kötvényekkel foglalkozó társaiknál, főként a globális részvénypiacok szárnyalásának köszönhetően. A kötvényalapokat kezelő portfóliómenedzserek idén mintegy 14%-kal kerestek kevesebbet, mint 2016-ban.

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
Állásajánlatok
Szerkesztő - újságíró
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium