Előfizetői tartalom

Kamatemelés helyett pénznyomda lesz Amerikában?

Portfolio
Míg mindenki a Fed-kamatemelést várja, 2015 egyik legsikeresebb hedge fund menedzsere egy negyedik pénznyomda-ciklusra vett fel poziciókat sztáralapjával. John Burbank, a Passport Capital vagyonkezelője megjósolta az idei kínai és árupiaci zuhanásokat is, most a fejlődő piacok válsága miatt globális lassulást vár a hedge fund guru - írja a Financial Times.

Burbank cégével az árupiacok és a fejlődő piacok ellen fogadott idén, ezért a nyár végi zuhanórepülést bőven pozitív eredménnyel vészelte át. A Passport Capital menedzsere sötétnek látja a helyzetet, szerinte nem kamatemelésre kell számítani, hanem előbb-utóbb a Fed rá lesz kényszerülve újra a pénznyomtatásra. A guru szerint a Fed mennyiségi lazítása (QE) eddig...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés