Előfizetői tartalom

Új területen szigorítana a felügyelet

Portfolio
Egy éven belül friss szabályozás vonatkozhat a befektetési alapokra Amerikában, a tőzsdefelügyelet szándékai szerint a nehezen értékesíthető eszközök arányát korlátozni kell a portfóliókon belül, hogy kellő likviditással rendelkezzenek az alapok. Lapinformációk szerint minderre azért is szükség van, mert az IMF szerint az alapok által folytatott stratégia növekvő piaci és likviditási kockázatot jelent.

Az amerikai hatóságok szigorúbb szabályokat akarnak bevezetni a befektetési alapoknál, a tervek szerint korlátoznák, hogy az alapkezelők mekkora összeget fektethetnek nehezen értékesíthető eszközökbe és származtatott termékekbe. Az alapkezelők a magasabb hozamok elérése érdekében a hagyományos eszközosztályokon kívül máshova is elmerészkednek, ez viszont kockázatos...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés