A bankrendszert és a gazdaságot is megtépázza az amerikai katasztrófasorozat

2017. szeptember 12. 08:38    
nyomtatás
 
Az olyan nagybankok, mint a JP Morgan vagy a Bank of America több milliárd dolláros veszteséget szenvedhetnek az Irma és Harvey hurrikánok miatt, mivel a károsultak nem fogják tudni törleszteni hiteleiket. A katasztrófáknak valószínűleg a gazdaság egészére nézve is hatása lesz.


Összesen mintegy 156 milliárd dollárnyi hitelre lesz hatással a két hurrikán a következő 12 hónapban a Goldman Sachs elemzői szerint, akik arra számítanak, hogy a Harvey miatt körülbelül 600 millió - 1,1 milliárd dollárnyi hitelt nem fognak tudni törleszteni az adósok, míg az Irma miatt 1,2-1,9 milliárd dollárnyi hitel dőlhet be.

A bedőlt hitelek tovább ronthatják majd a pénzügyi szektor stabilitását, amit eleve megtépáz majd az, hogy a biztosítóknak hatalmas összegeket kell majd kifizetniük. Egyes elemzők 65-100 milliárd dolláros teljes kárkifizetéssel számolnak.

A JP Morgan, a Bank of America, a Citigroup és a Wells Fargo egy részvényre jutó eredményét 1-2%-kal ronthatja a hurrikán, míg kisebb régiós bankok esetén, mint a Zions Bancorp, az atlantai SunTrust Banks és a dallasi Comercia Inc. 11, 19 és 6-10%-kal romolhat az EPS - vélik a Goldman elemzői.

A hurrikánok a reálgazdaságra nézve is komoly hatással lehetnek. Valószínű, hogy a Harvey lehet a világ legnagyobb kárt okozó hurrikánja, 108 milliárd dolláros veszteséget okozva a Bank of America elemzése szerint. Mindez a harmadik negyedéves növekedést 40 százalékponttal ronthatja, egészen 2,5%-ra.

(The Street)

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk

F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...

Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 

hirdetés
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium