FONTOS Paks II.-vezér: változhat a kulcsrakész ár, a kínaiak is megjelenhetnek a beruházás körül
 
Előfizetői tartalom

A bankok is közrejátszottak a miniszterelnök milliárdos sikkasztásában

Portfolio
2009 és 2013 közt Jho Low, a maláj miniszterelnök, Najob Razak rokona legalább 3,5 milliárd dollárt (azaz kb. 972 milliárd forintot) lopott el a miniszterelnök által létrehozott 1Malaysia Development Bhd. (1MDB) névre keresztelt vagyonalapból, az ügyben vizsgálódó szervezetek szerint ezért a bankok is felelősek, amelyeket gyakran kényszerítéssel vettek rá az együttműködésre a korrupt üzletemberek.

Low olyan bejáratott csalási módszerek használatára utasította a banki kapcsolatait, mint például a Gmail használata a banki levelezési rendszer helyett, a miniszterelnök kártyahasználati-kimutatásait pedig személyesen gyűjtötték be, nem pedig elektronikusan intézték. Lowt és bűntársai körülbelül nyolc bankot, könyvelési céget, egy jegybankot és számos felügyeleti...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés