A pénzügyi rendszer stabilitását veszélyezteti Trump bankreformja

2017. április 21. 18:24    
nyomtatás
 
Stanley Fischer, a Fed alelnöke úgy véli, hogy Donald Trump banki szabályozásreformja rendkívül kockázatos lehet az amerikai pénzügyi rendszer stabilitására nézve.


Miközben Trump emberei Obama bankreformjának szétcincálásán dolgoznak és helyette egy piacbarátabb intézkedéscsomagot akarnak beiktatni, Fischer aggodalommal tekint a pénzügyi rendszer jövőjére:
Úgy tűnik, elfelejtettük, hogy egy olyan válságunk volt, amit a bankok és a pénzügyi szektor más részeinek viselkedése okozott és hatalmas kárt okozott a gazdaságunknak. Több millió ember vesztette el a munkahelyét, több millió ember vesztette el az otthonát
- mondta a szakember a CNBC-nek adott interjújában.

Fischer szerint a gazdaság "értelmes mértékben" növekszik és szerinte "nagyon veszélyes", ha azokat az elemeket, amelyek "megerősítik a pénzügyi rendszer struktúráját", a Trump-kormány eltörli.

Jelenleg Jeb Hensarling, az amerikai képviselőház banki reformjaiért felelős vezetője készül egy 600 oldalas beadvánnyal, ami öt napon belül a kongresszus elé kerülhet, erről itt írtunk:
2017.04.20 10:33 600 oldalas bankreformmal vernék szét Obama szabályait a republikánusok

Fischer egyébként úgy gondolja, hogy a gazdaság lassulása és az infláció szezonális jelenségek, amelyek az év vége felé megszűnnek majd.

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk

F?rum
 
 
X
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...

Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
 
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
Prémium