Előfizetői tartalom

Ázsiában vannak a világ legnagyobb bankjai

Portfolio
Miközben mindenki amiatt aggódik, hogy az amerikai bankok csődbe mennek és magukkal rántják a világgazdaságot, már rég nem az amerikai bankok a világ legnagyobbjai. A tíz legnagyobb bankból már csak kettő amerikai az S&P Global Market Intelligence elemzése szerint, amit a CNBC szemlézett. A négy legnagyobb bank kínai, az ötödik japán, a legnagyobb amerikai bank - a JP Morgan Chase - pedig mindössze a hetedik.

A hatalmas különbségek oka egyébként részben az eltérő könyvelési módszertan, a GAAP ugyanis a nettó derivatív eszközök jelentését, az IFRS pedig a bruttó derivatív eszközök jelentését írja elő. Ha ez a különbség megszűnne, a JP Morgan lenne a második legnagyobb, viszont tavaly még vezető volt. A világ négy legnagyobb bankja kínai, az ötödik pedig japán.Az összehasonlítás...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés