Előfizetői tartalom

Alulmaradt egy EU-s csatában a banki lobbi

Portfolio
Az Európai Parlament gazdasági és pénzügyi bizottsága kedden egyetlen szavazattal elutasította az uniós bankszektor szerkezeti reformjáról szóló jogszabálytervezetről készült jelentést. A képviselők elé került szöveg tovább puhította volna a rendszerszintű bankok funkcionális szétválasztására irányuló bizottsági javaslatot - számolt be a BruxInfo.

Kosarat kapott kedden az EP gazdasági és pénzügyi bizottságától az európai bankszektor szerkezeti reformjáról szóló jelentés, amelynek szerzője a svéd néppárti Gunnar Hökmark. Bár az általa készített jelentés - ami a Bizottság 2014 januári jogszabályi javaslatára reagál - mindössze egy szavazaton vérzett el (30 nem és 29 igen szavazat mellett), a Parlamentnek így első...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés