Előfizetői tartalom

De hát miért nem tudom kivenni a bankból a saját pénzemet?

Portfolio
Hiába helyeztek el a görögök - a csecsemőtől az aggastyánig számítva - fejenként közel 3 millió forintnak megfelelő összeget a helyi bankoknál, naponta csak 19 ezer forintnyi euró felvételét engedélyezik most nekik. Mégis miért nem vehető fel az a pénz, amit saját kezűleg helyeztem el, ha egyszer ott van a bankban? Tessék megkapaszkodni: nincs ott a bankban sem Görögországban, sem Magyarországon. Ha mindenki egyszerre szeretné felvenni az összes megtakarítását, akkor derülne fény - igencsak fájdalmasan - a bankrendszer valódi működésére. Két tévhitet cáfolunk az alábbiakban.

Egymással szorosan összefüggő, néha egymásnak ellent is mondó tévhitek élnek a köztudatban a bankok működéséről, és ennek nyomán valószínűleg a mostani görög helyzetről is. Ezúttal kettőt emelnénk ki ezek közül:1. Ha egy bank jól működik, és hirtelen minden betétese jelentkezik a pénzéért, akkor a bank mindenkit ki tud fizetni.Talán sehol a világon nincs így....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés