Előfizetői tartalom

Elárulták a bankok, mennyit hiteleznének idén a magyar cégeknek

Portfolio
Az MNB ma megtartotta ötödik, azaz utolsó hitelezési feltételhez kötött kamatcsere (HIRS) tenderét. A HIRS-tendereken összesen 780 milliárd forint értékben kötött ügyletet a jegybank 17 kereskedelmi bankkal, amelyek ezzel arra vállaltak kötelezettséget, hogy az idei évben közel 200 milliárd forinttal, vagyis mintegy 5%-kal megemelik a kis- és középvállalati szektornak (kkv) nyújtott hiteleik állományát - közölte a jegybank.

A január 28. és március 24. között megtartott tendereken a részt vevő 17 bank 779,56 milliárd forintnyi üzletet kötött a jegybankkal, az MNB az összes beadott banki ajánlatot elfogadta. A Piaci Hitelprogramban résztvevő bankok a HIRS igénybevételével számszerű, az ügyletérték negyedét kitevő hitelezési vállalást tettek.A tendereken részt vevő bankok a 780 milliárd forintnyi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés