Erre nem számítottak az elemzők: jobb számokkal rukkolt elő a Bank of America

2017. október 13. 13:02    
nyomtatás
 
Az elemzői várakozásoknál jobb bevételi és egy részvényre jutó nyereségről számolt be a Bank of America a harmadik negyedévre vonatkozó gyorsjelentésében. A bank 22 milliárd dollárt meghaladó bevételről és közel 50 centes EPS-ről adott számot. A tőzsdei nyitás előtt a bank részvényárfolyama közel 1,5%-os mínuszban tartózkodik.

Portfolio Online Tőzsde - részvénykereskedés biztonságban: stabil, banki háttér, BEVA garancia

Az elemzők által várt bevételi és EPS-adatokhoz képest jobb számokat közölt a harmadik negyedévre vonatkozóan a Bank of America, a nagybank számai főleg az egy részvényre jutó nyereség soron teljesítette felül a várakozásokat, a várt 45 cent helyett 48 centes EPS-t elérve.

Erre nem számítottak az elemzők: jobb számokkal rukkolt elő a Bank of America


A bank eredménye 13%-os növekedéssel 5,6 milliárd dollárra nőtt az előző év azonos időszakához mérten, A nettó kamatbevételek a magasabb kamatoknak, valamint a hitelezési és betéti aktivitás növekedésének hatására 960 millió dollárral 11,2 milliárdra emelkedtek, miközben a nem kamatjellegű bevételek 756 millió dollárral 10,7 milliárdra estek vissza. Ez utóbbi főként a jelzáloghitelezési bevételek csökkenésével, valamint a visszaeső értékesítési és kereskedési bevételekkel magyarázható.

Erre nem számítottak az elemzők: jobb számokkal rukkolt elő a Bank of America


A fontosabb üzletágak közül kiemelhető a lakossági bankolás 10%-os bevétel növekedése, amely így egy év alatt már közel 9 milliárd dollárt tesz ki a banknál, ehhez képest a globális bankolási üzletág már egy visszafogottabb, éves összevetésben 5%-os bevétel emelkedést produkált. A globális vagyon és befektetési menedzsment üzletágnál az ügyfeleknek kezelt vagyon rekord szintre, több mint ezermilliárd dollárra nőtt, azonban a kötvénykereskedési üzletág bevétele egy év alatt 22%-kal esett vissza.

A bank pénzügyi igazgatójának elmondása szerint egy év alatt 45 milliárd dollárral nőtt a betétek átlagos állománya a banknál, miközben a hitelállomány is 6%-os növekedést produkált. A bank vezére, Brian Moynihan külön kiemelte a bank digitalizációs téren elért eredményeit, ilyen például a Zelle, a személyek közötti fizetést (p2p) lehetővé tévő alkalmazásuk.

A nyitás előtti kereskedésben a bank részvényárfolyama 1,5% körüli mínuszban tartózkodik.

Erre nem számítottak az elemzők: jobb számokkal rukkolt elő a Bank of America

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...

MINDEN, AMI BEFEKTETÉS ÉS KERESKEDÉS
Feliratkozom a Portfolio Trader hírlevélre
FELIRATKOZOM
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
 
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
1
Prémium