Előfizetői tartalom

GE: a banki üzletág feláldozható

Portfolio
Egyes források szerint a General Electric (GE) még az eddigieknél is jobban megnyirbálná a banki üzletágát, az indoklás szerint azért, mivel ez nem ér meg több problémát a cégcsoport számára. A GE Capital leépítése már a válság kirobbanásának idején megkezdődött, a mostani döntés azonban még az eddigieknél is radikálisabb lépésnek bizonyul a csoportnál - írja a The Wall Street Journal.

Az ügyhöz közel álló források szerint a GE feloldozná a banki üzletágát a nyereségesebb működés kedvéért, ahogyan azt a háztartási gépek területével is tette, miután tavaly értékesítette a svéd Electroluxot. Jeff Immeltet, a GE vezérigazgatóját egyébként is komoly nyomás alatt tartják a befektetők egy erősebb ipari fókusz felé való elmozdulásért, miután a válság...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés