Előfizetői tartalom

Gigantikus veszteség a Deutsche Banknál

Portfolio
Rekord összegű, 6,2 milliárd eurós veszteséget szenvedhet el a harmadik negyedévben a Deutsche Bank - közölte a legnagyobb német hitelintézet. A profit warning, pontosabban a nagy veszteség benne volt a levegőben, hiszen a júniusban érkezett vezérigazgató, John Cryan új fejezetet akar nyitni a bank életében. A kereskedés első néhány percében 2,5%-os eséssel reagált a hírre a bank árfolyama.

Adózás előtt közel 6 milliárd euró, adózás után 6,2 milliárd euró lehet a bank vesztesége. A goodwill és más, immateriális tételek leírása nélkül 400 millió lenne a bank vesztesége július és szeptember között - tette közzé a pénzintézet, hozzátéve: biztosan csökkenteni fogják az osztalékot, de az is lehet, hogy felfüggesztik az osztalékfizetést. A piac nem örül...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés