Előfizetői tartalom

Ha bejön a bankok lobbija, könnyebb lesz pénzt mosni Amerikában

Portfolio
Az Egyesült Államok bankjai elkezdtek lobbizni a Trump-kormánynál azért, hogy enyhítsék a pénzmosásra és más gyanús büntetőjogba ütköző tevékenységre vonatkozó jelentési kötelezettségüket. A nagybankok úgy vélik, hogy azok a szabályok, amelyeket a 2001. szeptember 11-ei terrortámadások után vezettek be és az Obama-kormány megerősített, túl szigorúak és nem elég hatékonyak.

A The Clearing House nevű bankszövetség, amely többek közt a JP Morgant, a Bank of Americát és a Citigroupot is magában foglalja, már régóta kritizálja a jelenlegi szabályozást, már többször is kérték nyilvánosan a felülvizsgálatát. A Reuters információi szerint most egy beadvánnyal készülnek a nagybankok, amit várhatóan a szenátushoz és a képviselőház pénzügyi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés