Hamarosan a bankok feje is hullhat a piramisjátékosok miatt

2017. augusztus 11. 09:58    
nyomtatás
 
Az amerikai törvényhozók sürgetik az egyik felügyeleti szervezetet, hogy számoljon el azokkal a bankokkal, amelyek az Egyesült Államok történelmének második legnagyobb piramisjátékában segédkeznek, mivel szerintük nem tettek eleget az áldozatok kárainak megtérítéséért.


Az amerikai pénzügyminisztérium szabályozói szervét, az OCC-t kérte meg négy amerikai szenátusi képviselő arra, hogy büntessék meg azokat a bankokat, amelyek a '2000-es évek közepén Allen Stanfordnak segítettek pénzt tárolni és különféle tranzakciókat lebonyolítani.

A politikusok úgy vélik, hogy ha sikerül megbüntetni komolyabban a bankokat, ez más piaci szereplőket is elrettent majd attól, hogy piramisjátékokban részt vegyenek - mondták ezt függetlenül attól, hogy akarva vagy akaratlanul vettek részt a sémában a pénzintézetek.

Stanford egy nyolcmilliárd dolláros Ponzi-sémát működtetett, az ügyfeleivel azt hitette el, hogy certifikátokat vásárolnak. 110 évet kapotott érte a rácsok mögött a trükkös csaló.

A károsultak egy része a mai napig nem kapta vissza a pénzét, most éppen texasi és kanadai bankokat perelnek, többek közt a TD Bank is hamarosan a bíróságon találhatja magát.

(The Hill)

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk

F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...

Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
Állásajánlatok
Szerkesztő - újságíró
 
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium