Jó lehetőséget teremtettek a britek azoknak, akik milliókat akarnak keresni bankszakértőként

2017. szeptember 11. 09:57    
nyomtatás
 
Az európai felügyeleti szervezetek gőzerővel elkezdték bővíteni a kockázatkezelési osztályaikat. A lépéssel a Brexit elől menekülő pénzintézetek Európába való rohamos beáramlására készülnek fel.


Az olyan Wall Street-i nagyágyúk, mint a Goldman Sachs, a Citigroup, illetve a Morgan Stanley is terveznek az európai kontinensen bővíteni, mivel Nagy-Britannia elhagyja az Európai Uniót.

A német felügyeleti szervezet, a Bafin, illetve a francia és ír jegybankok is több tucat újabb kockázatkezelési szakembert terveznek felvenni - értesült a Reuters. Mellettük az Európai Központi Bank (EKB) is készül az új szakemberek toborzására.

A meghirdetett állásokat nem lesz könnyű betölteni, ugyanis a megfelelő képesítéssel rendelkező szakemberekből súlyos hiány van, a felügyeleti szervezetek pedig jóval alacsonyabb költségvetésből gazdálkodhatnak, mint a versenyszektor, ha fizetésekről van szó.

Az ír jegybankban, ahol 170 új alkalmazottat akarnak toborozni, 25-75 ezer eurót (kb. 7,7-23 millió forintot) keresnek a felügyeleti szakemberek. Egy kockázatkezelési specialista nagyjából 52 600 eurós havi fizetésre számíthat, ami nagyjából 16,1 millió forintnak felel meg.

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk

F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...

Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
 
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium