Előfizetői tartalom

Kétmillió OTP-short zárult Amerikában

Portfolio
2009 augusztusában fordult elő utoljára, hogy akkora számban zárták volna az OTP részvényeire kötött short pozícióikat az amerikai intézményi befektetők, mint április első felében, és utoljára 2008 novemberében volt olyan alacsony e pozíciók darabszáma, mint 2011 áprilisának közepén - derül ki a kéthetes csúsztatással közzétett amerikai adatokból. A short pozíciók közel 30%-ának zárása is hozzájárulhatott az OTP árfolyamának 12%-os emelkedéséhez április első felében.

A kéthetes késleltetéssel közzétett adatok szerint március 31-én 5,715 millió darab nyitott short pozíciót tartottak fenn az amerikai alapkezelők az OTP esetében, április közepére azonban a Napi Online értesülése szerint ez a szám 3,992 millió darabra csökkent, vagyis közel 30% volt az esés. A short pozíciók abszolút számának ennél nagyobb csökkenésére két hét alatt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés