Előfizetői tartalom

Kettévált az OTP

A várakozásokkal szemben nem lett veszteséges az OTP az első negyedévben, ez részben a vártnál alacsonyabb működési költségeknek köszönhető, részben pedig annak, hogy a korrekciós tételek is a vártnál kisebb mértékben rontották az eredményt. Az orosz és az ukrán OTP továbbra is szenved, a két bank összesen 21 milliárd forint veszteséget hozott össze, a bolgár OTP viszont rekordprofitot szállított, erre a bankra büszke lehet az OTP. Összességében az látszik, hogy a bank két részre vált: az orosz/ukrán és a közép-kelet-európai operáció más-más pályát jár be, előbbi tartósan veszteséges, utóbbinál azonban vannak biztató jelek.

Kétsebességes bank. Nem lett veszteséges az OTPAz elemzők arra számítottak, hogy az OTP 3,6 milliárd forintos veszteséget ért el az első negyedévben, ezzel szemben közel 2 milliárd forint lett a profit. Az eltérést részben a vártnál több mint 4 milliárd forinttal alacsonyabb működési költségek és a közel 3 milliárd forinttal alacsonyabb korrekciós tételek magyarázzák...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés