Előfizetői tartalom

Kivonul a szomszédból az UniCredit, terjeszkednek az oroszok

Portfolio
A Raiffeisen Zuno Bank nevű direktbankjához hasonlóan az UniCredit ukrán leánybankját is az orosz Alfa Bankhoz tartozó ABH Holding veszi meg. Az UnICredit 200 millió eurót bukik a tranzakción, viszont részesedést szerez a Luxemburgban bejegyzett befektetési csoportban. A hírre eddig több mint 1%-ot esett az olasz bankcsoport részvényárfolyama.

Az UniCredit már régóta túl akart adni JSC Ukrsotsbank nevű ukrajnai érdekeltségén, amely az egyetlen tartósan veszteséges érdekeltsége volt a közép- és kelet-európai régióban. Az ukrán válság azonban sokáig megakasztotta az eladási folyamatot. A luxemburgi bejegyezésű, az orosz Alfa Grouphoz tartozó ABH Holdinggal augusztusban kezdett exkluzív tárgyalásokat az olasz bankcsoport....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés