Előfizetői tartalom

Lázba hozta Európát a bankadó

Portfolio
Az európai szintű banki különadó bevezetése mellett kötelezheti el magát mai ülésének záróközleményében az Európai Tanács. Bár Nagy-Britannia külön úton jár (az ottani bankadó részleteit néhány nap múlva ismerhetjük meg), Angela Merkel német kancellár az európai állam- és kormányfők csütörtöki ülése előtt azt mondta: kéri az Európai Unió tagállamait, hogy álljanak ki az egységes európai bank- és pénzpiaci adó bevezetése mellett.

Hogy ez pontosan mit jelent a gyakorlatban, és milyen időzítéssel fogják bevezetni, arról az Európai Bizottságnak és az Európai Tanácsnak októberben kell majd jelentést tennie. Nehezíti a dolgukat, hogy a megvalósítást az egyes tagállamok eltérő módon képzelik el, a felhasználással kapcsolatban például nagy különbség, hogy Franciaország Nagy-Britanniához (és vélhetően...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés