Előfizetői tartalom

Megbéníthatják a modern technológiák a pénzügyi rendszert az EBA szerint

Portfolio
Hét olyan kockázatot azonosított az Európai Bankhatóság (EBA) egy friss tanulmányában, ami veszélyeztetheti az egységes piac gazdasági stabilitását. Többnyire olyan szolgáltatások ezek, melyeknek igénybevételekor túl sok pénzintézet támaszkodik csupán 1-2 kulcsfontosságú szolgáltatóra, de felmerülnek kiberbiztonsági és adatvédelmi aggályok is.

Az EBA főleg a technológiai kockázatokat elemezte, többek közt olyan tényezőket említett, mint a felhőalapú szolgáltatások, melyeket a pénzintézetek többnyire inkább kiszerveznek, a robottanácsadók használata befektetési döntések meghozatalához, a blockchain használata kereskedésfinanszírozásban, a blockchain használata ügyfélazonosítási folyamatokhoz, a big data elemzése...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés