Megszavazták Amerikában a válság ikonikus törvényének lazítását

2017. november 14. 16:59    
nyomtatás
 
Az Egyesült Államok szenátorainak egy kétpárti csoportja bejelentette a bankszektort sújtó szigorú szabályozások egy részének eltörlését - írja a CNBC. A Dodd-Frank törvény szigorú előírásait még a pénzügyi válság hatásainak kezelésére vezették be 2008 után.
A szabályalkotók szerint az intézkedések a kisebb lokális bankokat hivatottak kisegíteni, de a nagyobb pénzintézetek is jól fognak járni az enyhébb szabályozással. Az intézkedések részeként 50 milliárd dollárról 250 milliárd dollárra emelik a eszközállomány küszöbét, ami felett egy bank túl nagynak számít ahhoz, hogy bedőljön. Jelenleg ezeknek a pénzintézeteknek szigorúbb tőkekövetelményeknek kell megfelelniük. Az amerikai bankárok szövetsége (ABA) szerint további intézkedések lesznek szükségesek a pénzintézetek szigorú szabályozásának kiigazítására, de a küszöb megemelése fontos lépés ezen az úton.

Mike Crapo, a Szenátus bankolásért, lakhatásért és városfejlesztésért felelős bizottságának republikánus vezetője demokrata szenátorokkal dolgozta a ki a tervezetet, amit végül kilenc republikánus és kilenc demokrata képviselő támogatásával terjesztettek elő. A törvényjavaslat azonban sokkal kisebb részét törli el a Dodd-Frank néven ismert pénzügyi törvénynek, mint amit az alsóház korábban megszavazott, mivel az eredeti tervezet nem ment át a Szenátuson.

A Dodd-Frank törvény javasolt változtatásaival kapcsolatos meghallgatásokon az üzleti csoportok és a jogalkotók azzal érveltek, hogy a szigorú szabályozások megnehezítik a banki hitelezést, ami az egész gazdaság növekedését gátolja. Beismerték, hogy a válság utána a törvény hozzájárult a pénzintézetek gyógyulásához, de sürgetik a lazítást.

Sokan azonban továbbra sem támogatják a törvényjavaslatot köztük, Sherrod Brown, Ohio állam demokrata szenátora, aki a törvénytervezet kidolgozásában is részt vett. Mivel a bankok a jelenlegi szabályozások mellett is rekord profitot értek el tavaly, szerinte nincs szükség a törvény lazítására.

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Tematikus cikk

Széchenyi Kártya Program (x)

Másfél évtizede a vállalkozókért 
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
Állásajánlatok
Designer (Senior / Junior)
Kiemelt privát banki tanácsadó
 
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium