Megvan, hova menekül a Brexit elől a JP Morgan

2017. október 13. 13:15    
nyomtatás
 
Jamie Dimon, a JP Morgan vezérigazgatója Bruno Le Maire, francia pénzügyminiszterrel való találkozása során megerősítette, hogy a Brexit után munkahelyeket helyezhetnek át Londonból a francia fővárosba - írja a Financial Times.
A találkozó után Dimon megjegyezte, hogy szerinte jó irányba viszik a francia gazdaságot a reformok, így a Brexit után Párizsba helyezhetik a londoni munkahelyeik egy részét. A Financial Times forrása szerint összesen körülbelül 60 állás áthelyezéséről lehet szó, de a bank más lehetőségeket is nyitva akar tartani. Dimon júliusban már jelezte, hogy a pénzintézet új székhelye Frankfurt lesz, de a 16 000 brit munkahelyből több száz Európa más nagyvárosaiba költözik.

Párizs az elmúlt időben számos intézkedést vezetett be, hogy csökkentse a pénzügyi szektorra nehezedő bürokráciát és a nemzetközi bankok adóterheit. A francia elnök, Emmanuel Macron már a májusi megválasztásakor az üzleti szektor reformjáról és a munkaerőpiac rugalmasságának növeléséről beszélt.

Számos bank Frankfurtot választotta új székhelyének, de Párizsban bíznak abban, hogy sok pénzügyi munkahelyet tudnak a városba vonzani. Gérard Mestrallet, a Europlace Paris vezérigazgatója szerint akár 10 000 új munkahely is létrejöhet a Brexit miatt. A legtöbb bank még arra vár, hogy hogyan alakulnak az EU és Nagy-Britannia közötti tárgyalások, de pár nagybank már megerősítette, hogy Franciaországba költözteti munkahelyei egy részét.

A HBSC már bejelentette, hogy 1 000 munkahelyet költöztethet Párizsba, a Bank of America 300 kereskedő áttelepítését tervezi és a a Citigroup is bejelentette, hogy kereskedési engedélyt kérvényezett a franciáktól.

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...

Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 

hirdetés
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium