Előfizetői tartalom

Micsoda fordulat: főnyeremény a bankoknak Trump győzelme

Portfolio
Eddig úgy tűnt, úgy félnek a bankok Donald Trump elnökségétől, mint ördög a tömjénfüsttől. Nem is támogatták a kampányában. Ehhez képest, most úgy látszik, mégiscsak megfogták vele az Isten lábát, hiába riogatta hónapokig a Wall Streetet: óriásit emelkedett tegnap a bankrészvények árfolyama. Dick Bove neves bankelemző szerint nem véletlenül: igazi "grand slam" lesz a bankoknak Trump megválasztása, és a bedobott bankellenes ígéretek jó része nem fog teljesülni.

Elképesztőt meneteltek a bankok a tegnapi kereskedésben:Goldman Sachs: +5,9% Morgan Stanley: +7,1% Citigroup: +3,4% JP Morgan: +4,6% Bank of America: +5,7% Wells Fargo: +5,4%A KBW Bank Index alapján a bankszektor értéke több mint 4 százalékot emelkedett, pedig a Reuters szerint közel tízszer annyi pénzt ölt a pénzügyi szektor Hillary Clinton kampányába, mint Trumpéba. A magyarázattal...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés