Előfizetői tartalom

Mintha nem is olasz lenne a CIB anyabankja

Portfolio
Nem sok nyoma van az Intesa Sanpaolo profitszámán annak, hogy az éppen most szenvedő olasz bankszektor vezető szereplőjéről van szó. Az elemzők által várt 741 millió euró helyett 901 millió euróra rúgott a társaság adózott eredménye a második negyedévben. A CIB anyabankja megerősítette: továbbra is 3 milliárd eurós osztalékot fizetne idei nyeresége után. A jó hírek ellenére 2,8%-kal esik a bank árfolyama a rossz olasz tőzsdei hangulatban.

Részben máris meghazudtoljuk, amit a cikkünk bevezetőjében említettünk: a nettó kamatbevételek 8%-kal csökkentek az olasz bankszektor legnagyobb szereplőjénél, így a társaság működési bevételei az egy évvel ezelőttihez képest 1%-kal csökkentek. Az első negyedévinél szintén alacsonyabb lett a nettó kamatbevétel, a díj- és jutalékbevételek közel 8%-os emelkedésének...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés