Előfizetői tartalom

MKB-eladás: ez a rejtélyes cég lenne az összekötő kapocs?

Portfolio
Nem oszlik a gyanú az MKB Bank körül, hogy mégiscsak az MNB valamelyik alapítványa juttatott pénzt a két kockázatitőke-alapnak a bank megvásárlásához. Kiderült, hogy a 45%-os tulajdonrészt vásároló Blue Robin Investments alapot ugyanúgy februárban jegyezték be, mint a szintén 45%-hoz jutó Metis alapot. Az alapítványok most cáfolták, hogy a tulajdonukban lévő Ferida Zrt. állna az alapok mögött, pedig ez a cég szintén év elején kapott tőlük nem kis összegű, 20 milliárdos tőkeemelést éppen részesedésvásárlás céljából.

Hitelezés 2016 A bankszektor aktualitásairól is szó lesz a Portfolio Hitelezés 2016 konferenciáján, amelyre alább lehet regisztrálni: Információ és jelentkezés 37 milliárd forintért viszi a luxemburgi Blue Robin Investments, a magyar Minerva Zrt. által kezelt Metis tőkealap és a Pannónia Nyugdíjpénztár...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés