Előfizetői tartalom

MNB: túl drágák a lakáshitelek, túl sok a bedőlt hitel

Portfolio
Még stabilabb és még ellenállóbb a magyar bankszektor, mint az utóbbi időben volt, és a hitelezési fordulat is megtörtént; bőven maradtak azonban még teendők: a kkv-hitelezést az NHP kifutása után a garanciaintézmények megerősítésével ösztönözné az MNB, és van még mit tenni a lakossági portfóliótisztításban is, hiszen itt még mindig magas a nem teljesítő hitelek aránya. A lakossági jelzáloghitelezésben a magas felárakra hívja fel a figyelmet a jegybank, amit az elégtelen banki verseny okoz. Ma tette közzé Pénzügyi stabilitási jelentését az MNB.

Cikkünket a jegybank 10 órakor kezdődött sajtótájékoztatóján elhangzó újdonságokkal frissítjük.Fő üzenetekA ma közzétett (félévente megjelenő) Pénzügyi stabilitási jelentésben az MNB szakértői az elmúlt évekhez képest láthatóan pozitívan értékelik a magyar bankszektor helyzetét, hiszen azt írják, hogya sérülékenység alacsony, a sokkellenálló képesség (likviditás...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés